Uitleg proces

Onze procedure is als volgt:

De auto komt bij ons binnen en wordt op een 2-koloms hefbrug geplaatst.

Alle auto`s die wij stralen monteren wij in een draaispit, dit om ervoor te zorgen dat wij elk plekje op de auto goed kunnen bereiken. Ook voor het schoonmaken (verwijderen van het grit uit holle ruimtes) en het aanbrengen van de epoxy en/of primer is een draaispit de ideale manier van werken. Om de auto in het draaispit te bevestigen maken wij pasklare beugels voor elk type auto. Waar nodig verstevigen wij ook de carrosserie, bijvoorbeeld bij een cabriolet.

Als het nodig is wordt de auto eerst schoongemaakt met een hogedruk reiniger.

Hierna gaat de auto de straalcabine in om gestraald te worden.

Als de auto gestraald is wordt deze nauwgezet schoongemaakt, hierbij is het draaispit weer van belang. Tijdens het schoonmaken maken wij gebruik van een industriele stofzuiger en een aantal zelfontwikkelde hulpmiddelen om ook de hollle ruimtes te ontdoen van resten straalmiddel.

Is de auto schoon dan wordt deze goed ontvet en in onze spuitcabine voorzien van een epoxy coating van PPG, deze is standaard licht grijs maar wij kunnen deze ook (tegen een meerprijs) in elke gewenst RAL kleur mengen. Na het spuiten wordt de coating dan netjes in de cabine gedroogd.

Hierna halen wij de auto op de 2-kolomsbrug weer uit het draaispit en dan kan de auto afgehaald worden.

U krijgt een uitgebreide fotoreportage van het hele proces. Dus ook van het project voordat het in de epoxy wordt gespoten.